Wat kost een uitvaartverzekering

De kosten van een uitvaartverzekering kunnen om verschillende redenen sterk uiteen lopen.

Factoren die de hoogte van de premie bepalen

De kosten van een uitvaartverzekering zijn erg moeilijk algemeen weer te geven. Er zijn een aantal factoren die bijvoorbeeld de hoogte van de premie bepalen:

  • De leeftijd op het moment van aanvragen
  • De keuze van looptijd voor de premiebetaling
  • De hoogte van het bedrag op de polis of de afgesproken diensten
  • Eventueel premie aanpassing in verband met een slechte gezondheid

Daarnaast heeft ook iedere uitvaartverzekeraar zijn eigen methode om de hoogte van de premie te bepalen die nodig is om de dekking te kunnen garanderen. Hierdoor zien we al sterke verschillen tussen de verschillende aanbieders in basis premie.


Heb ik zelf invloed op de hoogte van de premie?

In veel gevallen kun je zelf de hoogte van de premie beperken. Een belangrijke factor voor de hoogte van de premie is de leeftijd bij aanvang van de verzekering. Hoe jonger je bent hoe lager de premie zal zijn, dit heeft met het sterfterisico te maken. Normaal gesproken is een jong persoon een lager risico dan iemand op hoge leeftijd. Dit zie je duidelijk terug in de hoogte van de premie en kan tot wel een paar tientjes per maand schelen. In combinatie met de looptijd van premiebetaling, deze kan kort en lang zijn kun je best veel zelf bepalen en aanpassen op jouw bestedingsmogelijkheden.

Verder is het van belang om je uitvaartwensen goed te omschrijven op die manier kun je de uitvaartverzekering aanpassen op jouw wensen. Hierdoor betaal je niet meer dan je nodig hebt voor jouw uitvaart. Een bijkomend voordeel is dat jouw uitvaartwensen bekend zijn waardoor het voor de nabestaanden makkelijker zal worden om jouw uitvaart vorm te geven.


Een koopsom

De koopsom heeft eigenlijk dezelfde eigenschappen als een premiepolis. De factoren die de hoogte bepalen zijn:

  • De leeftijd op het moment van aanvragen
  • De hoogte van het bedrag op de polis of de afgesproken diensten
  • Eventueel een aanpassing vanwege problemen met de gezondheid

Looptijd hebben we bij een koopsom niet mee te maken. Bij een koopsom betaal je als het ware in een keer alle premies. Hierdoor heb je bijvoorbeeld niet te maken met terugkerende maandlasten, dit kan een voordeel zijn.


Is een uitvaartverzekering dan niet heel erg duur?

In theorie kan een uitvaartverzekering duur zijn, dit hoeft echter zeker niet het geval te zijn. Als je bovenstaande informatie in gedachten houd en op het goede moment de juiste keuzes maakt dan hoeft een uitvaartverzekering echt niet duur te zijn. Sterker nog als je de verzekering op jonge leeftijd regelt met een goede looptijd dan kan een uitvaartverzekering zelfs best voordelig zijn. Je betaald in veel gevallen dan zelfs minder dan het bedrag waar je voor verzekerd bent. Voor een koopsom geldt bijna altijd een verzekeringsvoordeel, je betaald eigenlijk altijd minder dan het verzekerd bedrag. Je moet dit bedrag wel in een keer betalen dus dat kan een nadeel zijn.


Uitvaartverzekeringen vergelijken


Vergelijk nu verschillende uitvaartverzekeringen met elkaar, en kies de uitvaartverzekering die het beste bij jou past

Vergelijk uitvaartverzekeringen
//]]>