Wat is een uitvaartverzekering


Met een uitvaartverzekering zorg je ervoor dat jouw nabestaanden niet met een hoge uitvaart rekening blijven zitten. De kosten van een uitvaart lopen erg uiteen. je kunt ervoor kiezen om een uitgebreide uitvaart met een mooie luxe uitvaartkist en bijvoorbeeld een uitgebreide catering na die tijd te regelen. Maar je kunt er ook voor kiezen om alles kleinschalig en in besloten kring uit te laten voeren. Waar je ook voor kiest een uitvaart brengt altijd kosten met zich mee. De uitvaartkosten variëren van gemiddeld €6.000 tot wel €15.000 in Nederland.

Om ervoor te zorgen dat deze kosten niet bij jouw nabestaanden terecht komen zijn er een aantal mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om dit uit eigen middelen te betalen, zorg er dan wel voor dat je voldoende geld op een spaarrekening zet. Het nadeel hiervan kan zijn dat het geld ook voor andere doeleinden gebruikt kan worden, stel je voor dat je een grote aankoop moet doen van je spaargeld en vlak daarna kom jij of iemand anders uit je gezin te overlijden het kan dan zijn dat er niet voldoende geld meer is om dit te betalen. Het duurt vaak jaren voordat je een groot bedrag gespaard hebt maar het is binnen enkele seconden uitgegeven. Een andere oplossing is je verzekeren door middel van een uitvaartverzekering. In Nederland kennen we verschillende soorten uitvaartverzekeringen waarmee iemand zich kan indekken tegen (hoge) uitvaartkosten.


Hoe werkt een uitvaartverzekering

Het idee is eenvoudig je betaalt een periodieke premie of een premie inééns de zogenoemde koopsom, je kunt hier meer lezen over de premie of koopsom (link). De verzekeringsmaatschappij zorgt er dan voor dat bij overlijden de voorwaarden zoals afgesproken in jouw uitvaartpolis nagekomen worden en jouw nabestaanden dus niet met een financieel probleem achtergelaten worden.

De uitvaartverzekering is een levenslange verzekering, de periode dat je premie betaald is in de meeste gevallen beperkt tot een maximale leeftijd bijvoorbeeld 85 jaar eindleeftijd of een vooraf bepaalde duur bijvoorbeeld 30 jaar. Na het einde van de premie periode blijf je uiteraard wel gewoon verzekerd maar betaal je niets meer. Het kan wel gebeuren dat een verzekering na verloop van tijd een update nodig heeft waardoor er toch nog een klein stukje premie verschuldigd blijft, soms gaat dit automatisch door middel van een geïndexeerde polis.

Waarom zou ik een uitvaartverzekering afsluiten?

  • Hoge uitvaartkosten voorkomen.
  • De diensten van uw uitvaart verzekerd of een uitkering in geld.
  • Een veilig en gerust gevoel.

Hoge uitvaartkosten voorkomen

Jouw uitvaartwensen zijn bepalend. WIj hebben een handige bereken tool waarmee je kunt berekenen wat een uitvaart op basis van jouw wensen kost. Hou er wel rekening mee dat bijvoorbeeld de kosten voor begraven per gemeente sterk kunnen verschillen, je kunt de hoogte van deze kosten altijd opvragen bij jouw gemeente. Het is dus goed om na te denken over de verschillende mogelijkheden om ervoor te zorgen dat jouw nabestaanden niet te maken krijgen met hoge uitvaartkosten terwijl ze al in een moeilijke periode zitten.

Uitvaartverzekeringen vergelijken


Vergelijk nu verschillende uitvaartverzekeringen met elkaar, en kies de uitvaartverzekering die het beste bij jou past

Vergelijk uitvaartverzekeringen
//]]>