Uitvaartkosten

Uitvaartkosten berekenen


De kosten van een uitvaart kunnen uiteen lopen van gemiddeld €6500,- tot meer dan €10.000,- Om ervoor te zorgen dat je een uitvaartverzekering af kunt sluiten op basis van jouw eigen wensen hebben wij een uitvaartkosten calculator. Hiermee bepaal je wat jij belangrijk vindt voor jouw uitvaart. Wil je begraven worden of misschien gecremeerd, wil je een uitgebreide uitvaart of een sobere plechtigheid. Dit heeft allemaal invloed op de kosten die voor jouw uitvaart gelden.


Verschillende uitvaartkosten


de kosten van een crematie vallen over het algemeen lager uit dan die voor een begrafenis. In Nederland zijn de gemiddelde kosten voor een crematie ongeveer 6000 tot 8000 euro. Deze kosten zijn gebaseerd op een standaard crematie.Bij een crematie hoeft er geen duur graf of een groot monument aangeschaft te worden. De kosten voor bijvoorbeeld een urnengraf zijn aanzienlijk lager en ook een monument is veel kleiner en dus goedkoper. Maar er zijn bijvoorbeeld ook geen dragers nodig en de kist is meestal geen zware eiken kist zoals die bij een begrafenis vaker gebruikt zal worden.


Over het algemeen kost een begrafenis in Nederland tussen de €8.000 en €15.000. Over het algemeen liggen de kosten voor een begrafenis dus hoger dan voor een crematie. Dit komt voornamelijk door de grafkosten, de kosten die de gemeente rekent voor het graf. Deze kosten verschillen enorm per gemeente en variëren tussen de 800 en 7000 euro. Daarnaast brengen veel gemeenten aparte kosten in rekening voor het onderhoud van de begraafplaats en het graf. Soms zijn deze kosten zelfs verplicht. Vanwege de grote verschillen in kosten tussen een begrafenis en een crematie kiezen sommigen voor een crematie in plaats van een begrafenis. Het is uiteraard wel mogelijk om hier op tijd rekening mee te houden door bijvoorbeeld een goede uitvaartverzekering.


Bij een uitvaart krijg je te maken met een hoop verschillende diensten. Om je een beeld te geven welke diensten dit zijn hebben wij een opsomming gemaakt van een aantal van deze diensten: De uitvaartverzorger, laatste verzorging van de overledene, uitvaartkist, overbrengen van de overledene, rouwvervoer op de dag van de uitvaart, opbaring in een uitvaartcentrum of thuis, rouwkaarten, dankbetuigingen, rouwadvertentie, bloemen, koffietafel, grafmonument. Door zelf keuzes te maken heb je wel invloed op de standaard uitvaartkosten, als je bijvoorbeeld zelf zorgt voor lekkere broodjes en als locatie een mooi buurthuis kiest. Op die manier ben je vaak goedkoper uit dan in de aula van een uitvaartcentrum of een crematorium. Ook zie je steeds vaker dat er via social media of mail een aankondiging verstuurd wordt. Dan heb je geen dure kaarten nodig waar je meestal al snel €3 per kaart voor betaalt. In principe mag je alles zelf regelen en uitvoeren bij een uitvaart, echter vinden de meeste mensen het wel fijn dat er iemand is die ze voor de praktische zaken zoals het contact met het crematorium of de gemeente bij staat. Een uitvaartverzorger is dus meestal wel fijn om erbij te hebben.

Uitvaartverzekeringen vergelijken


Vergelijk nu verschillende uitvaartverzekeringen met elkaar, en kies de uitvaartverzekering die het beste bij jou past

Vergelijk uitvaartverzekeringen
//]]>