Monuta


Uitvaartverzekeringen, voor een afscheid met een goed gevoel

Over Monuta

Als 1 van de grootste uitvaartverzekeraars van Nederland maakt Monuta voor iedereen een afscheid met een goed gevoel mogelijk. De hulp voor jouw nabestaanden staat voorop bij Monuta, zeker in een moeilijke periode na een overlijden is dit zeer belangrijk. Daarnaast bieden ze een uitstekende uitvaartverzekering aan tegen scherpe premie en hebben ze over heel het land uitvaartcentra, crematoria en begraafplaatsen. Jouw uitvaart wordt bij Monuta zo geregeld zoals jij dat wenst.

Monuta uitvaartverzekering online afsluiten

Bij Monuta sluit je eenvoudig een goede en voordelige uitvaartverzekering af. De uitvaartverzekering van Monuta bestaat uit een diensten en productenpakket met daarbij een vrij te besteden bedrag. Monuta zorgt vanuit het diensten pakket voor een goede verzorgde uitvaart, uiteraard zijn er meestal ook nog eigen wensen. Het vrij te besteden bedrag kan door de nabestaanden gebruikt worden om deze wensen te betalen. Let er goed op als je zelf online een uitvaartverzekering afsluit dat je kijkt welk pakket het beste bij jou past. De premie is geïndexeerd deze zal jaarlijks door Monuta aangepast worden en is afhankelijk van jouw leeftijd. De premie betaal je standaard tot je 85ste maar kan eventueel ook tot je 65ste betaald worden. Kinderen tot 18 jaar verzeker je gratis mee.

Uitvaartwensen vastleggen

Omdat een uitvaart niet iets is waar je dagelijks bij stilstaat kan het verstandig zijn om alvast uitvaartwensen vast te leggen. Bij Monuta kan dat kosteloos op twee verschillende manieren, op papier maar ook online. Je kunt dan bijvoorbeeld vastleggen welke muziek je afgespeeld wilt hebben of je kunt foto’s uploaden die gebruikt kunnen worden bij jouw uitvaart. Maar je kunt ook vastleggen of je begraven of gecremeerd wilt worden, dit is voor de nabestaanden belangrijk om te weten zodat ze de keuze maken die jij zou willen. Je maakt het voor de nabestaanden een heel stuk gemakkelijker als je hier over nagedacht hebt.

Monuta diensten pakket uitvaartverzekering

Wat zit er in het pakket?

 • persoonlijke begeleiding door de Monuta uitvaartverzorger, ook na de uitvaart;
 • de laatste verzorging van de overledene;
 • de uitvaartkist die hoort bij dit pakket;
 • vervoer van de plaats van overlijden naar uw woonplaats in Nederland, waar ter wereld u ook bent;
 • vervoer van de overledene van het uitvaartcentrum, eventueel via de kerk, naar de plaatselijke begraafplaats of het dichtstbijzijnde crematorium;
 • opbaring in het uitvaartcentrum van Monuta of thuis;
 • volgauto voor vier personen;
 • dragers;
 • 75 luxe rouwkaarten, inclusief postzegels en verzendset;
 • 75 luxe dankbetuigingen, inclusief postzegels of 100 luxe bidprentjes;
 • een ongevallendekking van € 2.500,- bovenop het vrij te besteden bedrag, als het overlijden een gevolg is van een ongeval;
Afhankelijk van het gekozen pakket is er ook nog een vrij te besteden bedrag dat beschikbaar is voor eigen wensen.

Monuta uitvaartverzekering


Bekijk de kenmerken en bereken de premie

Nu berekenen
//]]>